• Daimy Vermeersch

Dodentocht training: 15 km op blote voeten.

De Dodentocht training van 15 kilometer op blote voeten is goed verlopen. Op 21 september startte ik vanuit mijn woonplaats richting omliggende gemeenten.


Sinds 2 juli wandel ik op blote voeten, met als doel de Dodentocht. Vooraleer ik de grote Dodentocht zal stappen. Is het de bedoeling om in januari 50 kilometer te wandelen en in mei om de kustlijn (75 kilometer) af te wandelen op blote voeten.


Sinds 2 juli ben ik volop bezig met het verstevigen van mijn voeten. En het werpt zijn vruchten af.


Ik weet nog in het begin dat wanneer ik 3 kilometer blootsvoets wandelde mijn voetzool al heel gevoelig was. Wat toen 3 kilometer was is na 2 maanden 15 kilometer geworden.


Vooraleer ik 15 kilometer wandelde heb ik eerst 3 keer 10 kilometer gewandeld en 1 keer 12,5 kilometer. Bij mijn 10 kilometer had ik geen pijn tijdens het wandelen maar wel steken aan de pees van mijn grote teen. Ik merkte dat ik tijdens het wandelen mijn tenen onder druk hield waardoor er overbelasting ontstond. Tijdens mijn laatste wandelingen probeer ik mijn tenen ontspannen te houden en dat werkt veel beter!


Momenteel kan ik dus pijnloos wandelen tot 15 kilometer. Enige wat ik heb momenteel is ochtendstijfheid en na een training een tintelt gevoel in de voetzool bij de eerste stap die ik zet na het ontwaken vanuit mijn slaap. Ik maakte mij hier zorgen over. Maar het blijkt geen probleem te zijn. Het kan een overreactie zijn van mijn zenuwen. De tinteling is niet aanwezig bij het ontwaken op een rustdag. Ik houd het in het oog.


Ik weet dat mijn lichaam heel blessuregevoelig is en daarom let ik heel goed op bij pijnklachten. Volgende week ga ik een behandeling ondergaan om mijn houding te corrigeren. Ik heb doorgezakte voeten, rug is niet symmetrisch, tenen misvormd, hoofd te veel naar voor,... Vooral de doorgezakte voeten zijn een probleem omdat de druk niet correct verdeeld wordt. Dit wil ik dus zeker in orde brengen.


Ik ben blij dat 15 kilometer pijnloos lukt en het geeft hoop om volgend jaar in augustus de Dodentocht uit te wandelen op blote voeten.


Volgend bericht zal geschreven worden de laatste week van oktober wanneer ik 20 kilometer heb gewandeld.


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

DODENTOCHT TRAINING: 33,33 km op blote voeten.

De dagen zijn inmiddels goed ingekort en de temperaturen zijn alweer heel wat graden gezakt. Dat wilt niet zeggen dat mijn blootsvoetse wandeltrainingen voor de Dodentocht 2021 stilgevallen zijn. Ik g

Dodentocht 2021 op blote voeten wandelen.

De Dodentocht 2021 op blote voeten wandelen, is dat mogelijk? Dat is een vraag die ik mezelf een tijdje geleden stelde. 100 kilometer in 24 u wandelen, het is een uitdaging waard. Ik begon met wat opz

CONTACT

  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
Laat hier jouw bericht na.

e-mail

Adres

Molenhoek 18

8770 Ingelmunster

© 2020 Duursporter.be