Dodentocht training 25 kilometer op blote voeten.

Alweer een tussentijds doel voor de Dodentocht succesvol gewandeld. Vandaag 19/10/2020 wandelde ik 25 kilometer op blote voeten. Hoewel ik normaal pas binnen een anderhalve week 20 kilometer zou wandelen. Ik wandelde de grens van Ingelmunster af.


Ik liep eergisteren nog 8 kilometer blootsvoets. En vorige week was al een bijzonder zware trainingsweek omdat ik voor de 1 x blootsvoets hardgelopen heb. Mijn voeten waren vandaag nog niet helemaal herstelt van de vorige wandeling, dat maakte mij een beetje zorgen, een portie gezonde stress.


De eerste 12 kilometer was ik in het gezelschap van een vriend die mij mentaal coachte met liedjes van studio 100, denk maar aan liedjes van Piet Piraat en Kabouter Plop. Om een of andere reden werkt die muziek heel goed om in een stevig ritme te wandelen. Na de 12 kilometer moest Tom weg en liep ik 13 kilometer alleen verder.


De wandeling ging beter dan verwacht en heb de wandeling volledig gewandeld op blote voeten. Mijn schoenen in mijn rugzak heb ik gelukkig niet nodig gehad.


Ik had nergens pijn. Enkel mijn voetzool is wat branderig. De laatste kilometer was de zwaarste, omdat je weet dat je er bijna bent. Ook was mijn route te kort waardoor ik de laatste 3 kilometer heb moeten improviseren. Uiteindelijk liep ik rondjes om dezelfde weg tot ik 25 kilometer heb, na een kwartier was dat echt saai.


Deze tussentijdse training heeft mij een zekerheid om al 1/4 van de Dodentocht te kunnen wandelen blootsvoets. In januari staat er nog een grote wandeling op het programma en in februari de Belgische kust (75 kilometer.)


Komende week doe ik rustig aan zodat mijn voeten kunnen herstellen, dat hebben ze verdiend!


Recente blogposts

Alles weergeven

In MAART ga ik 50 kilometer BLOOTSVOETS wandelen.

Nu het weer terug wat warmer aan het worden is en de eerste zonnestralen terug wat warmte geven kan ik terug wat langere afstanden wandelen. Hoewel ik heel de winter op blote voeten ben blijven wandel

Dodentocht 'warmste winter challenge'

De 'warmste winter challenge' georganiseerd door de mensen van de Dodentocht is een challenge waarbij je minimum 100 kilometer gaat wandelen of hardlopen in een tijdsperiode van 3 maanden, dit gaat do