DODENTOCHT TRAINING: 33,33 km op blote voeten.

De dagen zijn inmiddels goed ingekort en de temperaturen zijn alweer heel wat graden gezakt. Dat wilt niet zeggen dat mijn blootsvoetse wandeltrainingen voor de Dodentocht 2021 stilgevallen zijn. Ik ga gewoon lekker door en wandelde op 12 november 33,33 kilometer blootsvoets in 6 uren en 8 minuten met 4 minuten pauze inbegrepen. Dit komt overeen met een wandelsnelheid van 5,4km/u.


Ik startte zoals gewoonlijk uit mijn woonplaats hier in Ingelmunster en ja, ik ben het stilaan beu gezien. Gelukkig zijn er vele werken in de omgeving, wat voor andere zichten zorgt.. ;)


In tegenstellingen tot mijn vorige grote trainingen lagen de wegen dit keer nat. Door de natte worden mijn voetzolen sneller gevoelig. Daar maakte ik mij een beetje zorgen over toen ik aan de wandeling begon.


Tot aan kilometer 20 bleven mijn voetzolen sterk. Daarna begonnen ze te branden. Gelukkig blijft de pijn hetzelfde en kan ik dus blijven doorwandelen met wat op de tanden te bijten.


Ik wandelde succesvol 33,33 kilometer blootsvoets en dat maakt mij weer een stuk zelf zekerder voor het grote moment, de Dodentocht zelf.


Waarom 33,33 kilometer vraag je je nu af. Dat komt precies overeen met 1/3de van 100 kilometer, vandaar.


Ik zit dus goed op schema. In januari wandel ik waarschijnlijk de 50 kilometer. Dit zal afhangen van hoe het weer is. Het heeft nog niet gevroren dus mijn voeten zijn ook nog niet gewend aan vriestemperaturen. Het is dan ook niet verstandig om direct 50 kilometer te wandelen indien het zou vriezen. tenzij ik in het ziekenhuis wil belanden.


Ik wandel sinds 2 juli 2020 blootsvoets en ik weet nog dat ik in het begin last van van stijve tenen, steken in mijn voeten, spierpijn in mijn voeten. Maar daar heb ik nu geen last meer van. Ook niet na 33 kilometer. Dat maakt mij een blije vogel!


Ik blijf dus vooral verder doen zoals ik al een hele tijd bezig ben. Ik wandel nu bijna 40 kilometer blootsvoets per week en ga 20 kilometer per week gaan hardlopen op schoenen. Zo blijft mijn conditie ook in topvorm.


Qua spieren, botten, pezen maak ik mij geen zorgen meer, die houden het wel 100 kilometer vol. Mijn grootste prioriteit is om mijn voetzolen zo sterk mogelijk te maken om dat branderig gevoel zo lang mogelijk te kunnen uitstellen. Ik heb gelukkig nog tijd tot augustus dus dat moet wel goedkomen!


Go for it!


Recente blogposts

Alles weergeven

In MAART ga ik 50 kilometer BLOOTSVOETS wandelen.

Nu het weer terug wat warmer aan het worden is en de eerste zonnestralen terug wat warmte geven kan ik terug wat langere afstanden wandelen. Hoewel ik heel de winter op blote voeten ben blijven wandel

Dodentocht 'warmste winter challenge'

De 'warmste winter challenge' georganiseerd door de mensen van de Dodentocht is een challenge waarbij je minimum 100 kilometer gaat wandelen of hardlopen in een tijdsperiode van 3 maanden, dit gaat do