Hoeveel eieren mag je eten per dag?

Hoeveel eieren mag je eten per dag of per week? Zijn eieren gezond? Vroeger werd afgeraden om veel eieren te eten omwille van de hoge cholesterol waarden. Na meer onderzoek zijn ze nu in het heden tot de conclusie gekomen dat dat eigenlijk allemaal wel meevalt en dat je gerust meer eieren mag eten.


Eieren zijn goedkoop en zitten bomvol voedingsstoffen, daarom mag je er heel wat van eten.

Maar hoeveel eieren zijn nu gezond om per dag te eten? Voor een niet sporter zou ik zeggen 2 eieren per dag en 10 per week. Voor een sportief iemand of topsporter kun je tot 2-4 eieren per dag gaan en 15 eieren per week.


Ze zitten vol met eiwitten en aminozuren die het herstel van zware trainingen kunnen bevorderen en jouw spieren optimaal kunnen werken.


Welke vitaminen en mineralen zitten er in eieren?

- vitamine D

- foliumzuur (B11)

- vitamine B5

- vitamine B12

- vitamine B2

- vitamine A

- vitamine K

- vitamine E

- calcium

- fosfor

- zink

- selenium

- ijzer


Bron van omega 3 vetzuren.

Omega 3 kan je enkel uit je voeding halen. In tegenstelling tot omega 6 werkt omega 3 ontstekingsremmend. Omega 3 heeft ook baat bij de werking van spieren en gewrichten.


Conculsie.

Kortom, eieren bevorderen het immuunsysteem, hebben een positieve invloed op de werking van de hersenen, en het is een goedkope bron van eiwitten. Eieren kunnen ook werken bij het afvallen omdat ze een verzadigd gevoel veroorzaken waardoor je minder zin hebt in tussendoortjes.


Koop bij voorkeur eieren van vrije uitloop, deze bevatten meer voedingsstoffen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Muesli, ontbijt voor sporters!

Als sporter, of dat nu als krachtsporter of duursporter is, is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen inneemt. Met de juiste voedingsstoffen kun je optimaal herstellen. Ik bestelde onlangs de

Is intermittent fasting gezond?

Is intermittent fasting gezond? We horen het vaker opkomen tegenwoordig. Vele diëtisten raden het aan. Ook topsporters doen er aan mee en het werpt zijn vruchten af. Door de vele mythes die vroeger zi

Voordelen nuchter trainen in Duursport!

Nuchter trainen? Dit betekent dat je niet ontbijt en gaat sporten op een lege maag. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Waarom doen sporters het? We hebben toch koolhydraten nodig als energiebron, m