In MAART ga ik 50 kilometer BLOOTSVOETS wandelen.

Nu het weer terug wat warmer aan het worden is en de eerste zonnestralen terug wat warmte geven kan ik terug wat langere afstanden wandelen. Hoewel ik heel de winter op blote voeten ben blijven wandelen, voelt dit toch wat fijner.


Ik kon immers geen al te verre afstanden doen omwille van de kou. Tijdens mijn wandelingen had ik geen last van de kou maar wanneer ik thuis kwam had ik steeds last van brandende voetzolen door het temperatuurverschil (vloerverwarming en de kou buiten). Ook tijdens de winterprik in februari waar we een hele week temperaturen onder 0 hadden overdag ben ik telkens blootsvoets gaan wandelen. Ik wandelde toen 8 kilometer bij een temperatuur van -2 graden.


Maar de winter is momenteel afscheid van ons aan het nemen en het heeft me de kans om sinds vorige week terug wat langere afstanden te wandelen. Momenteel zit ik op een volume van 50 blootsvoetse kilometers per week. Zonder pijntjes of branderige zolen.


In maart zal ik een wandeltocht wandelen van 50 kilometer op blote voeten. Ik zal deze alleen wandelen. Ik reken hier zo een 10 uur de tijd voor uit. Een me-time momentje.Recente blogposts

Alles weergeven

Dodentocht 'warmste winter challenge'

De 'warmste winter challenge' georganiseerd door de mensen van de Dodentocht is een challenge waarbij je minimum 100 kilometer gaat wandelen of hardlopen in een tijdsperiode van 3 maanden, dit gaat do

Hoe begin je met blootsvoets wandelen?

Hoe begin je met blootsvoets wandelen? Misschien wil jij het wel eens proberen om te wandelen op blote voeten. Maar hoe pak je dat nou aan en hoe vermijd je die vervelende blessures? Ik vermeld hier w