• Daimy Vermeersch

Is wandelen op blote voeten gevaarlijk?

Is wandelen op blote voetengevaarlijk? Is het gezond? Is het veilig? "Pas op voor glas"," Wat als er een spijker op de straat ligt,..." Dat zijn dingen die veel gezegd worden tegen jou als je wandelt op blote voeten. Mensen denken dat de straten vol liggen met scherpe materialen.


Ik kan jullie nu al gerust stellen. Ik heb al 140 km op blote voeten gewandeld en heb mij nog nergens aan verwond. Het is ook logisch nadenken. Als ik ergens op een landelijke weg wandel, kijk ik eigenlijk niet zoveel naar de grond. Maar loop ik in het stadscentrum of langs een glascontainer, dan ben je veel meer alert. Ik denk soms dat mensen de functie van hun ogen vergeten zijn. We hebben gelukkig ogen gekregen om gevaar te kunnen zien en ons erop voor te bereiden.


Wat ik soms hypocriet vind is dat mensen tegen mij zeggen " wandel niet op blote voeten, dat is gevaarlijk," maar dan wandelen die personen wel aan het strand op blote voeten, dat terwijl het zoveel gevaarlijker is. Iedereen laat zijn afval achter op het strand, maar het grootste gevaar is dat je daar scherpe materialen niet ziet liggen door het zand in tegenstelling met asfalt. Glas blinkt namelijk op asfalt door het licht.


Stel je wandelt op blote voeten en het moment dat je voet naar de grond gaat, en er ligt glas. Als je niet meer op tijd bent om weg te trekken, trek dan ook niet weg en laat jou voet gewoon plat vallen op het glas. Als je te laat weg trekt heb je kans op een hele diepe wond door de beweging die je maakt van het wegtrekken.


Als je langs fruitbomen wandelt moet je opletten voor wespen. Het fruit die aan het rotten is ligt op de grond, dat trekt wespen aan. Let daarom goed op.


In het begin dat ik aan barefoot walking deed, keek ik continu naar de grond. Na zoveel kilometers kijk ik verder en zie ik veel sneller dingen liggen. Dat is een natuurlijke reactie van het lichaam, die leert om uit zichzelf gevaren te herkennen. Door schoenen te dragen zijn we dit afgeleerd.


Dus, maak jullie geen zorgen, de kans dat je je verwond is niet zo groot als wat vele mensen denken.


Geniet van het wandelen op blote voeten! Daarvoor is de mens gemaakt.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe begin je met blootsvoets wandelen?

Hoe begin je met blootsvoets wandelen? Misschien wil jij het wel eens proberen om te wandelen op blote voeten. Maar hoe pak je dat nou aan en hoe vermijd je die vervelende blessures? Ik vermeld hier w

Op blote voeten wandelen in de regen.

Op blote voeten wandelen in de regen. Het behoort ook tot de trainingen voor de Dodentocht. Het weer heb je immers niet te kiezen en je moet op alle weersomstandigheden voorzien zijn. Ik verwacht wel

Blootsvoets wandelen in de winter.

Blootsvoets wandelen in koude temperaturen is zeker niet gevaarlijk, wel zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. De zomer ligt inmiddels alweer achter ons en de temperaturen dalen. D

CONTACT

  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
Laat hier jouw bericht na.

e-mail

Adres

Molenhoek 18

8770 Ingelmunster

© 2020 Duursporter.be