Op blote voeten wandelen in de regen.

Op blote voeten wandelen in de regen. Het behoort ook tot de trainingen voor de Dodentocht. Het weer heb je immers niet te kiezen en je moet op alle weersomstandigheden voorzien zijn. Ik verwacht wel geen vriestemperaturen in augustus, maar het kan zeker 24 uren regenen.


Iedereen kent de beelden wel van de Dodentocht wanneer het een jaar vol regen is. Een groot deel van de deelnemers geven op omdat hun schoenen doorweekt zijn en hun voeten vol bleinen zitten door het vochtig schoeisel. Dat is iets waar ik al geen last van zal hebben op de Dodentocht.


Als je lang in bad zit of onder de douche staat. Dan gaat onze huid zacht worden en rimpelen. Ik vroeg mijzelf de vraag of dit ook het geval was wanneer ik zou blootsvoets wandelen in de regen. Dus ik ging het testen tijdens een training in de regen.


Ik wandelde 1 uur en 30 minuten in de regen. Tot mijn verbazing was er niets van zachte huid of rimpels te bespeuren. Alleen maar goed nieuws. Ik kan niet zeggen, als ik 30 kilometer wandel of het nog steeds zo positief zou zijn. Blaren kreeg ik niet. Wel waren mijn voeten iets gevoeliger dan normaal.


Wel moet er rekening gehouden worden dat voeten snel koud worden door de regen. Toen ik in de regen wandelde voor de eerste keer was het 15 graden. Het eerste half uur kreeg ik maar geen warme voeten. 2 Dagen erna ging ik blootsvoets hardlopen in de regen, mijn voeten waren toen snel warm.


Maak ik mij zorgen? Niet echt. Als het een hele dag regent op de Dodentocht maakt het de uitdaging nog wat groter. En ik denk dat de regen niet zoveel schade zal aanrichten aan mijn huid als ik goed getraind heb.


De winter komt eraan en dat is alleen maar mooi, ik kan mijn voeten nu zoveel mogelijk water resistent maken.


Het menselijk lichaam is iets mooi die zich aan alle omstandigheden kan aanpassen als je je lichaam prikkelt tijdens trainingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

In MAART ga ik 50 kilometer BLOOTSVOETS wandelen.

Nu het weer terug wat warmer aan het worden is en de eerste zonnestralen terug wat warmte geven kan ik terug wat langere afstanden wandelen. Hoewel ik heel de winter op blote voeten ben blijven wandel

Hoe begin je met blootsvoets wandelen?

Hoe begin je met blootsvoets wandelen? Misschien wil jij het wel eens proberen om te wandelen op blote voeten. Maar hoe pak je dat nou aan en hoe vermijd je die vervelende blessures? Ik vermeld hier w