Polar Vantage M review

Ik ben nu 6 maanden in het bezit van de 'Polar Vantage M'. De 'Polar Vantage M' is mijn eerste sporthorloge die ik gekocht heb, dus vergelijken met een andere sporthorloge kan ik niet.


Tijdens mijn aankoop had ik niet echt functies die ik vereiste. Graag had ik een sporthorloge met hartslagmeting aan de pols, dat scheelt nogal een gedoe in de plaats van een hartslagmeter op de borst.


Mijn voorkeur ging uit naar 'Polar' omdat ik de designs mooier vond dan van andere merken.

De 'Polar Vantage M' was een horloge die binnen mijn budget paste. Volgens de reviews ook een goede sporthorloge.


Design:

De 'Polar Vantage M' is een stijlvolle sporthorloge die je bijvoorbeeld ook kunt dragen bij feesten of wanneer je in kostuum ergens heen moet. Hij past perfect in het dagelijks leven en kan hem overal meenemen. Ik kocht hem in de kleuren brons en zwart. Helaas kwam er al snel een barst in het scherm. Ik weet niet hoe de barst er gekomen is, dus over de stevigheid van de materialen heb ik dan wel weer mijn twijfels.


Pluspunten +:

- stijlvol

- past om de meeste polsen

- goede siliconen armband


Minpunten -:

- snel beschadigd


Functies:

Zoals eerder vermeld kocht ik deze eerste sporthorloge zonder te kijken naar verschillende functies. Ik moet zeggen dat ik zeker tevreden ben over de 'Polar Vantage M' en zijn functies. Alles wat ik nodig heb is aanwezig. Verdwalen kan je niet door de functie "terug naar start.' Wel jammer dat hij de weg terug toont in vogelvlucht, en niet via een wegbegeleiding. Ik gebruik de functie "nightly recharge' om mijn slaap te registreren.


Pluspunten +:

- alle functies die de meeste mensen nodig hebben zijn aanwezig

- slaap registreren


Minpunten -:

- geen wegbegeleiding


Batterij:

Over de batterij ben ik zeer tevreden. De batterijduur was voor mij heel belangrijk. Ik laad mijn 'Polar Vantage M' één keer per week op. Met 10 trainingsuren met GPS per week gemiddeld en 'nightly recharge' elke nacht. Ik hoef mij dus geen zorgen te maken over een lege batterij tijdens het sporten. Over de batterij heb ik geen minpunten.


Pluspunten +:

- lange batterijduur


Hartslagmeting:

De hartslagmeting was voor heel belangrijk omdat ik bijna altijd op hartslag train. De 'Polar Vantage M' beschikt over een geïntegreerde polshartslagmeter. Deze doet het uitstekend tijdens duurtrainingen met een constante snelheid. Wanneer je een interval training doet, duurt het toch even vooraleer de hartslagmeter volgt. Maar voor de beste hartslagmeting tijdens interval koop je een hartslagmeter op de borst.


Pluspunten +:

- uitstekende hartslagmeting bij duursport


Minpunten -:

- minder betrouwbaar bij interval training


GPS:

Voor sommige sportievelingen is de gps wel het belangrijkste. Want staat het niet op 'Strava' dan is het nooit gebeurd. Je wilt natuurlijk wel correcte resultaten op je 'Strava' toveren en dat kan zeker met de 'Polar Vantage M'. De gps werkt heel correct. Enkel wanneer je dieper het bos ingaat kan hij soms van zijn route afwijken, maar niet om te zeggen dat er grote verschillen zijn.


Pluspunten +:

- correcte GPS


Minpunten -:

- minder goed in het bos


Samengevat:

De 'Polar Vantage M' is een uitstekende sporthorloge. Zowel hartslagmeting en GPS zijn uitstekend! De meeste functies die mensen wensen zijn aanwezig op het toestel. Over de stevigheid ben ik minder positief. Dus opletten met je horloge is de boodschap! Ik raad de 'Polar Vantage M' zeker aan voor mensen die opzoek zijn naar een betaalbare sporthorloge.


Recente blogposts

Alles weergeven

Voor- en nadelen aan Vibram FiveFingers schoenen.

De voor- en nadelen aan Vibram FiveFingers schoenen. Vibram FiveFingers, een nogal onbekend iets hier in België. Ze worden ook wel eens “barefoot schoenen” genoemd. Alhoewel deze naam niet echt logisc