Voordelen van lopen op blote voeten!

De voordelen van lopen op blote voeten! Mensen worden toch niet geboren met schoenen? Waarom draagt iedereen hier dan zware, goed dempende schoenen? Mij werd altijd verteld een goed paar schoenen te kopen, dit om geen nare pijntjes te krijgen.


Podologen die jou smeken om hun steunzolen te gebruiken en je wijs maken dat het jou zal helpen. herkenbaar?


Ik zal je eens wat vertellen wandelen op blote voeten is HEEL GOED voor jou en niet alleen voor jouw voeten, maar ook de heup, rug en nek profiteren mee.


In deze westerse wereld lijkt het raar om blootsvoets over straat te lopen. Mensen zien het als armoede. Wat jammer is, want veel meer mensen zouden het moeten doen.


Zelf wandel ik sinds 02 juli 2020 op blote voeten. Het heeft me 2 maanden geduurd om 10 kilometer te kunnen wandelen op 100 % asfalt. Onze voeten zijn namelijk verzwakt door het dragen van schoenen.


Als je begint met 'barefoot walking' kun je best rustig opbouwen. Ga eens een kilometer wandelen en kijk hoe het voelt. Naast het wandelen kun je best ook oefeningen doen om je voeten te versterken.


Nu ben je vast benieuwd naar de voordelen?


- Het brengt je lichaam in een natuurlijke positie.


- Je leert natuurlijker wandelen (landen op voorvoet) dit zorgt dat de impact van de shock veel lager is op de rest van het lichaam.


- Goed voor het immuunsysteem.


- Betere bloedsomloop, minder last van koude voeten.


- Je kunt beter aarden, contact met de natuur.


- Voorkomt spataderen.


Er zijn dus een hoop van voordelen, het proberen waard toch?


Bij vragen over hoe jij kunt beginnen met blootsvoets wandelen, dan kun je mij altijd hieronder contacteren.


Recente blogposts

Alles weergeven

In MAART ga ik 50 kilometer BLOOTSVOETS wandelen.

Nu het weer terug wat warmer aan het worden is en de eerste zonnestralen terug wat warmte geven kan ik terug wat langere afstanden wandelen. Hoewel ik heel de winter op blote voeten ben blijven wandel

Hoe begin je met blootsvoets wandelen?

Hoe begin je met blootsvoets wandelen? Misschien wil jij het wel eens proberen om te wandelen op blote voeten. Maar hoe pak je dat nou aan en hoe vermijd je die vervelende blessures? Ik vermeld hier w